Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikakyckling i persikosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den sötsyrliga såsen ger en härlig smakbrytning till den paprikakryddade kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna runtom med salt, peppar och paprikapulver. Sikta över 2 tsk maizena på båda sidor av filéerna. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  2. Sätt ugnen på 150º. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek kycklingfiléerna ca 4 min på varje sida.
  3. Låt persikorna dra en kort stund i kokande vatten. Ta upp dem, spola under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Halvera persikorna, ta ur kärnorna och skär fruktköttet i klyftor. Droppa citron över persikoklyftorna.
  4. Ta upp kycklingfiléerna ur stekpannan, lägg dem i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, ca 10 min. Hetta upp smöret i stekpannan, lägg i schalottenlöken och fräs tills den börjar mjukna. Tillsätt persikorna, strö över råsocker och fräs 1 minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka ihop 5 min på svag värme.
  5. Blanda det vita vinet med resten av maizenan och rör försiktigt ner blandningen i såsen, så att inte persikoklyftorna går sönder. Sjud 1 minut och smaka av med salt och peppar.
  6. Häll såsen över kycklingen och servera med ris och vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.