Den sötsyrliga såsen ger en härlig smakbrytning till den paprikakryddade kycklingen.
Instruktioner
- Krydda kycklingfiléerna runtom med salt, peppar och paprikapulver. Sikta över 2 tsk maizena på båda sidor av filéerna. Skala och hacka schalottenlöken fint.
- Sätt ugnen på 150º. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek kycklingfiléerna ca 4 min på varje sida.
- Låt persikorna dra en kort stund i kokande vatten. Ta upp dem, spola under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Halvera persikorna, ta ur kärnorna och skär fruktköttet i klyftor. Droppa citron över persikoklyftorna.
- Ta upp kycklingfiléerna ur stekpannan, lägg dem i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, ca 10 min. Hetta upp smöret i stekpannan, lägg i schalottenlöken och fräs tills den börjar mjukna. Tillsätt persikorna, strö över råsocker och fräs 1 minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka ihop 5 min på svag värme.
- Blanda det vita vinet med resten av maizenan och rör försiktigt ner blandningen i såsen, så att inte persikoklyftorna går sönder. Sjud 1 minut och smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen och servera med ris och vitt vin.
Publicerat den
17 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar