Underbar marmelad, jätte god som ett spännande inslag på ostbrickan eller toppa på rostad smörgås med ost...
Instruktioner
- Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
- Kärna ur och finhacka paprikan. Lägg paprika, socker och vinäger i en rejäl gryta. Gör ett uppkok, under omrörning, tills sockret smält.
Ta kastrullen från spisen och låt marmeladen stå 1 timme i rumstemperatur.
Häll i citronjuicen och gör ett nytt uppkok, låt marmeladen koka livligt 5 minuter. Häll i certo och stormkoka marmeladen ytterligare 2 minuter.
Häll upp marmeladen i varma rena burkar.
Lägg en handduk över och låt burkarna stå i rumstemperatur till nästa dag. Tillslut med rena (kokta) lock. Ställ svalt.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar