Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikamarmelad

 
Skriv ut

Underbar marmelad, jätte god som ett spännande inslag på ostbrickan eller toppa på rostad smörgås med ost...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Avancerat
  2. Kärna ur och finhacka paprikan. Lägg paprika, socker och vinäger i en rejäl gryta. Gör ett uppkok, under omrörning, tills sockret smält. Ta kastrullen från spisen och låt marmeladen stå 1 timme i rumstemperatur. Häll i citronjuicen och gör ett nytt uppkok, låt marmeladen koka livligt 5 minuter. Häll i certo och stormkoka marmeladen ytterligare 2 minuter. Häll upp marmeladen i varma rena burkar. Lägg en handduk över och låt burkarna stå i rumstemperatur till nästa dag. Tillslut med rena (kokta) lock. Ställ svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.