Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikaostkavring à-la Jul

(1 kommentar)  
Paprikaostkavring à-la Jul Paprikaostkavring à-la Jul Paprikaostkavring à-la Jul
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna röda kavring blev en fröjd för både öga och gom. Påhittad för att passa på julbordet till skinkmackorna och locka ögat. Men den passar även som bröd till ostbrickan eller frukostmackan. Fick kavringens alla goda sidor plus otrolig saftighet från osten samt härlig kryddning av paprika. Mycket lättlagad med minimal arbetsinsats och inga jästider. Har även lagt in bild för att visa locket i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Grovriv osten, pudra över 1 msk paprikapulver och blanda runt så osten blir röd. Blanda ihop ströbrödet med 2 msk paprikapulver. Smörj en 3 l eller två 15 dl avlånga brödformar med rumsvarmt smör. Bröa formen med det röda ströbrödet ordentligt, och spar överblivet ströbröd. Blanda rågsikt, grovt rågmjöl, bikarbonat och bakpulver i en degbunke. Häll i filmjölk och sirap och blanda med degkrokar så det börjar bli en smet. Tillsätt den röda rivosten och blanda vidare till allt är väl blandat. Vält upp den tjocka, sega och kladdiga smeten i brödformen. Jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel. Sprid ut det resterande ströbrödet över ytan. Ställ formen på nedersta falsen och lägg på ett lock, t.ex en ugnsform av glas. Eller en plåt med en tyngd på. Grädda i ca 90-100 minuter. Vält brödet ur formen och låt svalna inlindat i en bakduk med översidan neråt. Brödet bör få vila och mogna i ett dygn innan man skär upp. Skär brödet med översidan neråt som en sockerkaka. Skivas i tunna skivor och går ypperligt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anderstam 8 november 2013

    Har lagt in en bild från ugnen. Och en på den oskivade kavringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.