Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikasoppa med korv och majs

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Satsa på härligt värmande och mustiga soppor i höst. Hembakat bröd till gör middagen ännu godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett under omrörning.
  2. Späd med buljongen. Skär ölkorven i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt soppan koka på svag värme ca 15–20 minuter. Skär wienerkorven i bitar under tiden och stek dem i en stekpanna tillsammans med lite matfett. Rör ner korv, majskorn och crème fraiche i soppan. Låt den koka upp på nytt.
  3. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av soppan. Låt den koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.