Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikasoppa med kycklingspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch grönsakssoppa blir både matig och festlig med kycklingspett som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och moroten. Strimla sellerin. Dela paprikorna, kärna ur dem och skär dem i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna.
  2. Fräs lök, morot och selleri i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt paprika, vitlök och paprikapulver och fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Häll på buljongen och koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Kycklingspetten: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda kryddor, olivolja, vitlök och salt. Lägg i kycklingbitarna och blanda om.
  5. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Stek spetten runtom i en teflonpanna, cirka 5 minuter.
  6. Servera paprikasoppan med kycklingspetten och strö över koriander eller persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.