Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikasoppa med parmesanchips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superenkel och god paprikasoppa med knapriga parmesanchips som bryts ner vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och sellerin. Fräs allt i lite smör i en gryta eller i en stor kastrull i 10 minuter. Pudra över cayennepeppar, tillsätt buljong och lagerblad. Låt koka under lock i 30 minuter. Fiska upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackade örter. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter, tills osten är gyllene. Låt svalna på plåten.
  4. Bryt ner chipsen i soppan vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.