Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paradisäppelgelé

(2 kommentarer)  
Paradisäppelgelé Paradisäppelgelé
Skriv ut

Bäst till fågel denna jättefina gelé och så vacker med sin klarröda färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj äpplena väl Skär bort blomfästen, stjälkar och ev. skämda delar. Skär i klyftor eller bitar. Skal och kärnhus ger vacker färg och fyllig smak och skall vara kvar. Lägg frukten i syltgrytan med vattnet. Koka - ej för länge - häll massan i silduk och låt självrinna. Mät den sura saften, väg upp sockret. Värm saften, koka 5 min. Vispa eller rör i sockret Koka sakta utan omröring 8-12 min eller till allt skum samlas på ytan. Tag geléprov. Tag bort skumkakan. Häll upp på varma geléglas eller burkar.
  2. OBS inget pektin behöver tillsättas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annras 23 augusti 2008

    Har just gjort ditt paradisäppelgelé. Blev mycket bra! Jag fotograferade och la in fotot här på din sida. Kram Annper

  • Annras 23 augusti 2008

    Tyvärr går det inte att lägga in bilder, jag har försökt två gånger. Men så fort jag kan, så lägger jag in bilden! Kram Annper

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.