Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paradisbitar

 
Skriv ut

Paradisiskt goda chokladstinna bitar täckta av smörkräm och valnötter. Kaka eller godis, välj själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smält chokladen.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och sen den svalnade chokladen.
  4. Rör ner de blandade torra ingredienserna varvat med fil och mjölk.
  5. Slå smeten i en smord och bröad liten långpanna eller rulltårtspanna. Grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter. Vänd upp kakan på bakpapper.
  6. Koka socker och vatten till krämen till en simmig lag som trådar sig.
  7. Vispa upp äggulorna och slå sen i den heta sockerlagen i en fin stråle, under kraftig vispning. Vispa smeten ljummen, rör sen ner smöret i små klickar under vispning.
  8. Rör sist ner den smälta svalnade chokladen och vaniljsockret och arbeta krämen blank.
  9. Bred krämen över kakan, dela den i bitar. Strö på strössel och garnera med en valnötskärna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.