Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

PARADISISK RÄKRÄTT.

(8 kommentarer)  
PARADISISK RÄKRÄTT. PARADISISK RÄKRÄTT.
 • Serverar: 4-6 portioner
 • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Paprika, curry, peppar, citron, konjak mm. Väl kryddade är de paradisiska räkorna och har man en kopparpanna att servera dem i är rätten lika vacker som välsmakande.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skala räkorna. Skiva champinjonerna. Skala löken och skär den i klyftor. Rensa och strimla paprikan.
 2. Fräs lök och svamp i olja i en låg panna. Slå i tomater och nästan all grädde, spara lite Koka detta i några minuter. (2-3) Gör en redning på mjölet och resten av grädden och rör ner den i pannan. Krydda. Lägg i paprikan och koka ytterligare några minuter (2-3)
 3. Blanda till sist i räkor och konjak. Värm nu bara, koka inte. Pressa citronsaft över enligt tycke och smak.
 4. Serveras med nykokt luftigt ris. Gärna med brytbröd eller painriche för att kunna suga upp såsen med.

Liknande recept

Kommentarer (8)

 • Cigge 13 februari 2010

  Denna gryta gjorde alltid min mamma till mig efter önskemål när jag fyllde år och fortfarande bodde hemma. Så underbart god även utan konjaken då vi aldrig hade nån flaska med det innehållet hemma.

 • Accurash 24 maj 2011

  Denna gryta är dundergod. Men jag vill påstå att i originalreceptet står det saften från en halv citron och inte en halv msk. Själv brukar jag jag ha saften från en hel citron och 1 msk curry samt 1 msk paprikapulver. Konjaken är ett måste enligt mej. Vitlöksbaguetter rykande varma från ugnen räcker som tillbehör.

 • gadden 27 maj 2011

  Underbart god gryta. Har bjudit på den flera gånger när vi haft gäster och lika uppskattad varje gång. Har inte provat att ha i gognac eller wisky men det kanske blir ännu godare. En klar 5:a från mig.

 • thorning 27 december 2011

  Receptet verkar mycket gott och jag funderar på att laga det ... men jag undrar om det är 800 g skalade räkor eller om det är 800 g räkor med skal? :)

 • Öland Turist 5 juli 2020

  thorning... det står ju 800 gram SKALADE räkor så det borde väl knappast vara oklart om det ska vara "skalad" vikt eller "oskalad" vikt. För övrigt... en SUPERGOD räkrätt som verkligen kan REKOMMENDERAS! Mvh Öland Turist http://www.olandturist.com

 • Öland Turist 17 juli 2020

  för övrigt... 800 gram skalade räkor motsvarar ca drygt 2,5 kg oskalade räkor. Källa: "Så lite räkor innehåller räkpåsen - Mer än två tredjedelar av påsvikten försvinner när frysta räkor tinas och skalas. Det visar SVT Plus test." URL: https://www.svt.se/nyheter/konsument/sa-lite-rakor-innehaller-rakpasen Mvh Öland Turist http://www.olandturist.com

 • Mikael Leijon 6 maj 2022

  Ja, det står skalade räkor, men det blir väldigt mycket räkor om man skulle ta oskalade räkor och mäta upp 800 gram efter att de sedan blivit skalade. För att tala om att det blir dyrt! Tittar ni på fotot på rätten så är det inte så mycket räkor, utan köp 800 gram oskalade räkor och skala dem som blir det lagom.

 • politisk realist 6 november 2022

  Självklart ska råvikten på räkorna med skal vara 800 gram. Sedan när de är skalade och i slutet av tillagningen läggs ner i rätten så är vikten ca 350 - 400 gram. Mvh... politisk realist (http://politiskrealist.hyperphp.com)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.