Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

PARADISISK RÄKRÄTT.

(4 kommentarer)  
PARADISISK RÄKRÄTT. PARADISISK RÄKRÄTT.
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Paprika, curry, peppar, citron, konjak mm. Väl kryddade är de paradisiska räkorna och har man en kopparpanna att servera dem i är rätten lika vacker som välsmakande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Skiva champinjonerna. Skala löken och skär den i klyftor. Rensa och strimla paprikan.
  2. Fräs lök och svamp i olja i en låg panna. Slå i tomater och nästan all grädde, spara lite Koka detta i några minuter. (2-3) Gör en redning på mjölet och resten av grädden och rör ner den i pannan. Krydda. Lägg i paprikan och koka ytterligare några minuter (2-3)
  3. Blanda till sist i räkor och konjak. Värm nu bara, koka inte. Pressa citronsaft över enligt tycke och smak.
  4. Serveras med nykokt luftigt ris. Gärna med brytbröd eller painriche för att kunna suga upp såsen med.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Cigge 13 februari 2010

    Denna gryta gjorde alltid min mamma till mig efter önskemål när jag fyllde år och fortfarande bodde hemma. Så underbart god även utan konjaken då vi aldrig hade nån flaska med det innehållet hemma.

  • Accurash 24 maj 2011

    Denna gryta är dundergod. Men jag vill påstå att i originalreceptet står det saften från en halv citron och inte en halv msk. Själv brukar jag jag ha saften från en hel citron och 1 msk curry samt 1 msk paprikapulver. Konjaken är ett måste enligt mej. Vitlöksbaguetter rykande varma från ugnen räcker som tillbehör.

  • gadden 27 maj 2011

    Underbart god gryta. Har bjudit på den flera gånger när vi haft gäster och lika uppskattad varje gång. Har inte provat att ha i gognac eller wisky men det kanske blir ännu godare. En klar 5:a från mig.

  • thorning 27 december 2011

    Receptet verkar mycket gott och jag funderar på att laga det ... men jag undrar om det är 800 g skalade räkor eller om det är 800 g räkor med skal? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.