Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parafit på passionsfrukt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passionsfrukten med sitt syrligt söta fruktkött passar perfekt med den konjaksdoftande parafiten. Krispiga maränger och färgstarka frukter kompletterar sedan kompositionen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort från purén.
  2. Vispa ihop äggvita och florsocker i en bunke.
  3. Ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan blir tjock, ca 3 minuter. Låt den kallna.
  4. Rör ner fruktpurén och konjak. Vispa grädden och rör ner den.
  5. Lägg plastfolie i en avlång form, cirka 1½ liter. Häll i smeten.
  6. Låt parfaiten stå i frysen i minst 4 timmar.
  7. Skär parfaiten i skivor och servera tillsammans med maränger och frukt. Garnera med lite passionsfruktkött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.