Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parfait med tre sorters choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gjorde denna som nyårsefterrätt och den var mycket populär!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker pösigt, när man är färdig ska smeten vara så pass att man kan "skriva i den". Blanda sedan i vaniljsockret. Vispa grädden så den är aningen tjockare än filmjölk och blanda samman äggblandningen och grädden. Smält därefter alla blockchoklader för sig, antingen i vattenbad eller micro. Blanda ungefär hälften av parfaitmassan med ljusa blockchokladen och andra hälften med den vita, rör till en jämn smet.
  2. Börja sedan med att lägga ett lager av förslagsvis vita parfaitmassan i botten på en sockerkaksform och sen i följd av den ljusa massan, droppa sedan ut smält mörk blockchoklad och krossade maränger mellan lagrern. Ställ sedan formen i frysen i minst fem timmar men helst till kommande dag och låt tina i ca 15min i rumstemperatur innan servering.
  3. Dekorera med hallon!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Millidill 3 januari 2011

    Detta är den godaste dessert jag någonsin har smakat!! Min kompis gjorde den till nyår, och serverade den tillsammans med blåbär & hallon. Tack för receptet.

  • gostess82 29 januari 2011

    Tack för receptet ALLA tyckte den var såå god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.