- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Gjorde denna som nyårsefterrätt och den var mycket populär!
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt, när man är färdig ska smeten vara så pass att man kan "skriva i den". Blanda sedan i vaniljsockret. Vispa grädden så den är aningen tjockare än filmjölk och blanda samman äggblandningen och grädden. Smält därefter alla blockchoklader för sig, antingen i vattenbad eller micro. Blanda ungefär hälften av parfaitmassan med ljusa blockchokladen och andra hälften med den vita, rör till en jämn smet.
- Börja sedan med att lägga ett lager av förslagsvis vita parfaitmassan i botten på en sockerkaksform och sen i följd av den ljusa massan, droppa sedan ut smält mörk blockchoklad och krossade maränger mellan lagrern. Ställ sedan formen i frysen i minst fem timmar men helst till kommande dag och låt tina i ca 15min i rumstemperatur innan servering.
- Dekorera med hallon!
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är den godaste dessert jag någonsin har smakat!! Min kompis gjorde den till nyår, och serverade den tillsammans med blåbär & hallon. Tack för receptet.
Tack för receptet ALLA tyckte den var såå god!