Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parisare special med knaprig och klyftig potatis.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Biff á la Lindström, Parisare, kärt barn har många namn. Här kommer min variant på Parisare. Klyftpotatisen är underbart knaprig och finns redovisat i ett annat recept i min kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd med potatismjöl, salt och vitpeppar, häll i vattnet och rör om till en klumpfri smet och låt den svälla en stund.
  2. Lägg färsen i en skål och blanda ner ägget och de hackade ingredienserna samt kapris och senap.
  3. Rör ner det svällda ströbrödet, blanda noga.
  4. Forma färsen till 4 stora eller 8 mindre biffar, stek dem sakta i smör och lite rapsolja ca 3-4 minuter för de mindre och 5-7 minuter för de stora.
  5. Placera en smörstekt brödskiva på varje tallrik, lägg en biff ovanpå och toppa med ett stekt ägg.
  6. Garnera med sallad, tomat och gurka samt ett par skedar bearnaisesås. Servera med knaperstekt klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.