- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Biff á la Lindström, Parisare, kärt barn har många namn.
Här kommer min variant på Parisare.
Klyftpotatisen är underbart knaprig och finns redovisat i ett annat recept i min kokbok.
Instruktioner
- Blanda ströbröd med potatismjöl, salt och vitpeppar, häll i vattnet och rör om till en klumpfri smet och låt den svälla en stund.
- Lägg färsen i en skål och blanda ner ägget och de hackade ingredienserna samt kapris och senap.
- Rör ner det svällda ströbrödet, blanda noga.
- Forma färsen till 4 stora eller 8 mindre biffar, stek dem sakta i smör och lite rapsolja ca 3-4 minuter för de mindre och 5-7 minuter för de stora.
- Placera en smörstekt brödskiva på varje tallrik, lägg en biff ovanpå och toppa med ett stekt ägg.
- Garnera med sallad, tomat och gurka samt ett par skedar bearnaisesås.
Servera med knaperstekt klyftpotatis.
Publicerat den
19 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar