Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parisebullar/ Solskensbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jättesmidiga att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i bunke. Smält matfettet i en kastrull på svag värme.Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarmt, 37 grader. Häll den ljumna degvätskan över jästen och rör om så den löser upp sig. Tillsätt salt, socker. Mätt mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt med en träsked, ca 8 min, tills degen blir blank, smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk i ca 30 min till dubbel storlek.
  3. Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
  4. Arbeta ihop degen i 2 delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 15 min.
  5. Häll vaniljkräm i spritspåsen. Gör en grop i bullen och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.
  6. Pensla med ägg, in i ugn 5-10 min Pensla med smör och doppa i socker efter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.