- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta är nog de godaste bullar jag någonsin ätit!
Instruktioner
- Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken.
- Klicka ner matfettet. Tillsätt därefter ägget och sockret.
- Blanda sist ner vetemjölet blandat med hjorthornssaltet.
- Arbeta degen slät och smidig. Låt den vila övertäckt i degbunken i ca 40 minuter.
- Medans degen vilar gör fyllningen:
Mät upp äggulor, socker, maizenamjöl och kaffegrädde i en kastrull.
- Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar.
- Tag genast kastrullen från värmen och ställ krämen åt sidan för att svalna.
- Smaksätt den med vaniljsocker när den svalnat.
- Tag upp bulldegen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Sporra upp den i fyrkantiga bitar ca 8 x 8cm.
- Lägg en klick vaniljfyllning på varje ruta. Lyft upp hörnen och nyp ihop dem så att fyllningen täcks.
- Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpapperklädd plåt.
- Ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 50 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda de färdigjästa bullarna i ca 10 minuter.
Pensla bullarna med smält smör och doppa dem därefter i strösocker.
- Ska bullarna frysas så vänta med garneringen tills de ska serveras.
Publicerat den
30 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmmmmm åååh gud vad gott detta låter måste göra ngn gång
Mmmmm! Dessa ska jag baka innan jul. Hälsar bakabaka
Dom var goda, men jag tyckte att krämen sugits upp i bullen lite för mycket trots att den var tjock. Kommer göra dom igen men kommer testa en annan kräm.
Helt fantastiskt goda. Bytte dock ut såsen mot 5 dl kokbar vaniljsås. Gjorde även några med hallon blandat med vaniljsåsen. Jätte gott. Men om man tar sylt, tänk på att ha på potatismjöl eller liknande som binder vätskan, för annars rinner den lätt ut.
Man kan fylla dem efteråt m liten sprits m lång pip...?