Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pariserfläta

 
Skriv ut

Ett gott och saftigt bröd som går jättebra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt anis och fänkål i en mortel.
  2. Smula jästen i bunken och häll på fingervarmt vatten. Tillsätt socker, salt, olja, ägg, anis och fänkål. Tillsätt även det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
  3. Knåda degen i maskin ca 5-10 minuter och låt sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
  4. Baka ut degen, dela den i två delar och forma till två flätor. Låt dessa jäsa i 30 minuter under bakduk.
  5. Pensla flätorna med uppvispat ägg och strö sedan över vallmofrö. Grädda 30-40 minuter i 200 grader på nedre falsen i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.