Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parisersallad med kokt skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fransmännen använder senap inte bara till korv och kött utan också som smaksättare i sallad. Här gör du en lätt och knaprig sallad med klassisk dressing och med en fläkt av Paris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj champinjonerna hastigt eller gnid dem rena och skär dem i skivor eller kvartar. Skär skinka och ost i fina stavar och isbergssalladen i grova strimlor.
  2. Rör samman senap, vinäger, vatten, olivolja och salt till dressingen.
  3. Halvera vitlöksklyftan och gnid in en skål med vitlök. Lägg i alla skurna ingredienser och slå på dressingen. Rör om med rejäla tag.
  4. Garnera med tomater och rödbetor och strö till sist ärter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.