Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pariservåffeltårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pariservåfflor eller franska våfflor som de också kallas är en riktig klassiker på konditorier. Här blir det klassiska bakverket en stor trevåningstårta och toppas med grädde och färska hallon. Med hjälp av en kruskavel får du mönstret på kakorna. Det går också bra att nagga dem innan gräddning ifall du inte har en kruskavel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkräm: Vispa ihop matlagningsgrädde, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Låt det sjuda på svag värme under vispar tills krämen tjocknar. Låt svalna och smaksätt den med vaniljsocker. Vispa grädden fast och blanda ner den i den kalla krämen.
  2. Bottnar: Hacka ihop smör och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen till en rektangulär kaka på mjölat bakbord. Vik degen i tre lager. Linda in den i plastfolie och lägg den i kylen i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Ta ut ca 6 runda kakor, ca 13 cm i diameter. Strö ut socker på bordet och vänd kakorna i det. Kavla ut dem till tunna ovala kakor, ca 20 x 30 cm, och avsluta med en kruskavel på bägge sidor. Lägg försiktigt de tunna kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
  5. Fyllning: Vispa ihop smör och florsocker riktigt krämigt. Tillsätt vaniljkrämen, lite i taget, och rör kraftigt. Du kan välja att göra två låga tårtor, som vi gjorde eller en riktigt hög. Ju högre tårta, desto svårare att skära fina bitar. Bred fyllning på kakornas ovansidor utom en.
  6. Garnering: Vispa grädden fluffig. Spritsa små toppar av grädde ovanpå tårtan. Garnera med hallon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.