De här vackert böjda kakorna kavlas med kruskavel
och får en underbar doft av kanel.
Instruktioner
- Hacka ihop smör och vetemjöl tillsätt vatten och
Arbeta hastigt ihop smör, mjöl och vatten till en deg.
Lägg i plastpåse i kylen i en timma.
Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek.
Kavla till sist med en kruskavel.
Tryck ut rundlar, 5-6 cm i diameter med kakmått eller glas.
Kavla kakorna lätt med kruskavel i socker och lägg dem med sockret upp på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen 5-10 minuter.
Låt kallna.
- Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kanel och äggula.
Bred smörkrämen på baksidan av hälften av kakorna.
Lägg ihop dem med resten av kakorna.
Förvara dem kallt.
Publicerat den
29 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar