Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pariservåfflor med kanel

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

De här vackert böjda kakorna kavlas med kruskavel och får en underbar doft av kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör och vetemjöl tillsätt vatten och Arbeta hastigt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Lägg i plastpåse i kylen i en timma. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek. Kavla till sist med en kruskavel. Tryck ut rundlar, 5-6 cm i diameter med kakmått eller glas. Kavla kakorna lätt med kruskavel i socker och lägg dem med sockret upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader mitt i ugnen 5-10 minuter. Låt kallna.
  2. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kanel och äggula. Bred smörkrämen på baksidan av hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resten av kakorna. Förvara dem kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.