Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmainbakad marulk med vinmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från programmet halv 8 hos mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marulken: Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
  3. Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
  4. Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
  5. Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
  6. Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ugnsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
  8. Vinmos: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  9. Blanda vin och crème fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
  10. Riv osten fint.
  11. Stöt potatisen eller pressa den.
  12. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
  13. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
  14. Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bumbis 4 oktober 2010

    Jag har bara provat moset och det var jättegott. Jag gjorde lax på planka och det funkade riktigt bra till. Nästa gång ska jag prova hela receptet. Jag blev riktigt sugen när jag såg det på halv 8 hos mig så jag är tacksam att du skrev ner det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.