Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmainlindad oxfilé i rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Filén bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.
  3. Rulla köttet i torra kryddor (salt, peppar). Finhacka färska kryddor och blanda. Lägg ut skinkan och strö över kryddorna. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.
  4. Lägg köttet på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.
  5. Sås: Koka ner vin tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond och soja. Småkoka i ett par minuter. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt småkoka i 3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.