Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad, örtfylld kycklingfilé

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktig festmåltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parmalindad kycklingfilé förbereds 1-2 dagar innan festdagen
  2. Putsa filéerna, salta och peppra dem runt om och skär djupa fickor i dem. Blanda osten och örterna och fyll fickorna med blandningen.
  3. Tryck ihop öppningen och linda parmaskinka runt varje filé. Lägg filéerna i en välsmord ugnsfastform eller långpanna. Täck med aluminium folie och förvara i kyl fram till festdagen.
  4. På festdagen: Stek kycklingen, fortfarande under folien i 200 grader i ca 25 minuter. Tag av folien den sista kvarten.
  5. Servera tillsammans med gräddkokta rotfrukter, portvinssås och potatishalvor.
  6. Portvinssås 12 port: Förbereds 2-4 dagar innan festdagen
  7. Finhacka lök och vitlök och stek i smöret ca 5 minuter utan att det tar färg Smula ner buljongtärningarna och tillsätt vatten, portvin, peppar och soya.
  8. Låt såsen småkoka i 10 -15 minuter. Sila såsen och red av den med brun maizenaredning. Vispa ner socker och vinäger. Smaka av med salt och peppar Låt svalna och förvara övertäckt i kyl fram till festdagen.
  9. På festdagen Värm upp såsen i en kastrull, blanka ev. av den med en klick smör.
  10. Gräddkokta rotfrukter: Förbereds 1-2 dagar innan festdagen Skala rotfrukterna och skär dem i centimeterstora kuber. Koka dem knappt mjuka i grädden. Låt svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen
  11. På festdagen: Värm upp rotfrukterna i en vid kastrull. Rör ner dragonen och smaka av med salt och peppar. Farin- och timjanstekta potatishalvor Förbereds 1-3 dagar innan festdagen
  12. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i 10 minuter. Låt potatisarna kallna, dela dem på mitten och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen
  13. På festdagen: Smält smöret i en långpanna. Lägg ner potatishalvorna och vänd runt dem så att de har smör runt om.
  14. Blanda farinsocker, timjan och salt i en mortel och stöt samman lätt. Strö hälften av farinblandningen över potatishalvorna och stek dem i ugn i 200 grader ca 20 minuter. Vänd dem och strö över resten av farinblandningen efter halva tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.