Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesan- och purjolökspaj med parmaskinka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lyxig paj med smak av Medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smöret och mjölet till en grynig massa. Tillsätt det kalla vattnet och arbeta raskt ihop degen. Tryck ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter och nagga botten med en gaffel. Ställ formen kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj purjolöken och ta bort de mörkgröna bladen. Strimla purjolöken och fräs de mjuk i smöret utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Vispa ihop äggen, grädden och den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg purjolöken i botten på pajskalet och häll på äggsmeten.
  5. Sätt in formen på nedersta falsen. Sänk värmen till 180 grader och grädda i 30 minuter.
  6. Garnera pajen med parmaskinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.