Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanägg med parma och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera äggröran i äggskal toppad med krispig parmaskinka och basilika Passar till påskbuffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek parmaskinkan knaprig i torr, het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och klipp sedan skivorna i tunna remsor.
  2. Knäck äggen (spara skalen till servering) och vispa ihop dem med grädde, salt och peppar.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra. Rör på slutet ner cirka 2 tsk riven parmesan i äggröran.
  4. Fördela äggröran i de tomma äggskalen eller i små glas. Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika.
  5. Lycka till! smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.