- Serverar: 3-6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Riktigt gott bröd till t.ex.soppa eller sallad.
Som smakar ljuvligt. Lätt att baka!
Jästiden är 1½ timme +25 min "2:a" gången.
Instruktioner
- Blanda jäst, salt och mjölet i en bunke. Värm vattnet till 45-50 grader och häll på det. Arbeta degen i maskin 10 min. Häll i parmesanosten (och ev.örtkryddor).och blanda en minut till. Mjöla degen och låt jäsa i 1½ timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 3 delar, forma dem runda och kavla till 2 cms "platta" bröd. Mjöla dem och lägg dem på plåten. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 25 min.
Skär med vass kniv ett rutmönster och grädda i 225 grader i ca: 25 min.
Häll lite vatten i botten på ugnen ett par 3 ggr under gräddningen så får brödet en frasig yta.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Saltmängden verkar vara något för stor. Jag hade i 3tsk salt vilket var fullt tillräckligt. Vatten-mängden står det inget om, jag använde 0,5liter. Brödet är mycket välsmakande.