Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Riktigt gott bröd till t.ex.soppa eller sallad. Som smakar ljuvligt. Lätt att baka! Jästiden är 1½ timme +25 min "2:a" gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, salt och mjölet i en bunke. Värm vattnet till 45-50 grader och häll på det. Arbeta degen i maskin 10 min. Häll i parmesanosten (och ev.örtkryddor).och blanda en minut till. Mjöla degen och låt jäsa i 1½ timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 3 delar, forma dem runda och kavla till 2 cms "platta" bröd. Mjöla dem och lägg dem på plåten. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 25 min. Skär med vass kniv ett rutmönster och grädda i 225 grader i ca: 25 min. Häll lite vatten i botten på ugnen ett par 3 ggr under gräddningen så får brödet en frasig yta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Susarne 6 januari 2011

    Saltmängden verkar vara något för stor. Jag hade i 3tsk salt vilket var fullt tillräckligt. Vatten-mängden står det inget om, jag använde 0,5liter. Brödet är mycket välsmakande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.