Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanchips

(1 kommentar)  
Skriv ut

Servera chipsen nygräddade till drinken, soppan eller som garnityr till kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv osten grovt. Strö ut den på bakplåtspapper, antingen 8 rundlar på varje plåt eller 4 avlånga "tungor" cirka 4x15 centimeter. Den rivna osten kan gärna ligga lite glest, den smälter ihop i ugnen.
  2. Ställ en plåt i taget i 225 C ugn i 3-4 minuter tills osten precis börjar få lite färg. Passa noga, om osten blir bränd kan den smaka beskt. Lossa chipsen med stekspade och lägg eventuellt runda chips över en kavel för att böja dem eller rulla avlånga chips runt till exempel ett brynstål.
  3. Servera dem nygjorda.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ristrom 22 juni 2010

    Brukar blanda i lite hackad färsk basilika också.:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.