- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Väldigt goda lövbiffar. Passar att ha Salladstallrik med räkor som förrätt, se min kokbok.
Instruktioner
- Smula brödet och blanda med paprikan, vitlöken, osten och persiljan. (det går bra att köra allt i en mixer till en smet).
- Fördela röran på lövbiffarna. Lägg röran på ena kötthalvan och vik över andra halvan. Ställ köttet åt sidan.
- Tvätta potatisarna rena och dela dem på mitten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisarna med snittytan neråt tills de fått fin färg. Vänd dem och salta och peppra. Sätt in stekpannan i ugnen på 200 grader i 20 min.
- Gör såsen: Koka paprikan med vattnet, buljongen och grädden i ca 10 min. Mixa såsen slät och sila genom finmaskig sil. Smaksätt med salt och peppar.
- Stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna och krydda med salt och peppar. Ta ut potatisen ur ugnen och servera med köttet och såsen.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar