Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanfylld lövbiff med ugnsstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt goda lövbiffar. Passar att ha Salladstallrik med räkor som förrätt, se min kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet och blanda med paprikan, vitlöken, osten och persiljan. (det går bra att köra allt i en mixer till en smet).
  2. Fördela röran på lövbiffarna. Lägg röran på ena kötthalvan och vik över andra halvan. Ställ köttet åt sidan.
  3. Tvätta potatisarna rena och dela dem på mitten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisarna med snittytan neråt tills de fått fin färg. Vänd dem och salta och peppra. Sätt in stekpannan i ugnen på 200 grader i 20 min.
  4. Gör såsen: Koka paprikan med vattnet, buljongen och grädden i ca 10 min. Mixa såsen slät och sila genom finmaskig sil. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna och krydda med salt och peppar. Ta ut potatisen ur ugnen och servera med köttet och såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.