Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesangratinerad sparris med serranoskinka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En smakfull förrätt med trevligt utseende

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll sparrisen i kokande lätt saltat vatten i 4 minuter Lägg sparrisen på en oljad ugnsfast form. Strö över parmesanosten. Ställ in i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Stek serranoskinkan i olivolja hastigt på båda sidor. Lägg åt sidan, eller håll skinkan varm i ugn. Rosta brödet, låt kallna. Blanda creme fraiche med senap. Applicera en-två tsk senapsblandning på brödet. Lägg två sparris med parmesanost i ett kryss på varje bröd. Lägg på en bit serranoskinka per brödbit. Fördela lite bladspenat och ett par strån färsk gräslök på brödbitarna. Blanda olivolja och citronpress och ringla lite över varje brödbit.
  2. Servera tillsammans med ett torrt vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.