Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanköttbullar i tomatsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ännu ett Allers-recept som jag måste prova och det snarast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva vitlöken tunt och stek den i olivoljan på mycket svag värme. Klipp sönder burktomaterna direkt i burken och tillsätt dem tillsammans med lagerblad, buljongtärning och ev tomatpuré och vin. Koka upp och låt sedan småputtra medan du gör köttbullarna.
  2. Låt ströbrödet svälla i vinet 15 minuter. Blanda sedan noga med nötfärs, salt, peppar, ägg, persilja, parmesan och citronskal. Forma stora köttbullar och sjud dem i tomatsåsen 12 minuter. Vänd dem försiktigt efter halva tiden.
  3. Smaka av tomatsåsen och servera med pasta och riven parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mtobe 28 januari 2010

    Fantastico!

  • eva_jonte 4 maj 2010

    Mycket goda, fräscht med citronsmaken. Blandade fryst persilja och italienska örter. Kommer vi tillaga fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.