Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpanerad fisk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla kommer att älska de här spröda fiskfiléerna som är täckta av en delikat panering med parmesan och örter. 344 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och spreja papperet med olja.
  2. Lägg mjölet i en skål. Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör ner tabascon. Blanda oregano, citronskal, ströbröd och parmesanost i en tredje skål.
  3. Arbeta med en fiskfilé åt gången. Vänd först filén i mjöl så att den täcks och därefter i äggvitan. Lägg den till slut i ströbrödsblandningen och täck filén med ströbröd. Pressa lätt med fingrarna så att paneringen fastnar.
  4. Lägg fisken på bakplåtspapperet och spreja den med olja. Stek 15-20 minuter i ugnen tills paneringen är gyllene och fisken är genomstekt. Servera med en grönsallad eller ångkokta grönsaker, t ex broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 15 december 2009

    Det här blev supergott. Hade visserligen ingen citron hemma, men det var det enda som inte stämde med ditt recept. Kommer med säkerhet att göras om..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.