Önskas billigare vardagsalternativ kan kalven bytas ut mot fläskfilé.
Instruktioner
- Sallad: Vispa ihop dressingen. Borsta och skiva champinjonerna tunt. Blanda ner svampen i dressingen.
- Dela gurkan på längden. Kärna ur med en sked. Skär halvorna i 2 cm tjocka skivor som delas på mitten. Tärna mozzarellan, skölj tomaterna, skölj och snoppa rädisorna. Skölj och grovhacka salladen. Dela avokadon, kärna ur, skala och dela i mindre bitar. Blanda väl med svampen. Klipp över krasse.
- Kalvfilé: Häll mjölet på en tallrik. Vispa ihop ägg, senap och timjan på tallrik nummer två. Finriv parmesanen och blanda den med ströbrödet på tallrik nummer tre.
- Putsa kalvfilén. Skär den i 2 cm tjocka skivor som plattas ut till ca 1 cm. Salta på båda sidor.
- Vänd köttet, först i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ostblandningen. Klappa in rikligt med panering.
- Hetta upp oljan till 170 grader i en vid kastrull. Fritera 2-3 bitar åt gången, ca 2 minuter på varje sida, tills paneringen är frasig och gyllenbrun. Ta upp med hålslev efter hand, lägg dem på hushållspapper.
- Servera genast med salladen.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar