Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpanerad kalvschnitzel med smak av dijon och timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god och smakrik variant på schnitzel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag ut köttet i god tid så det är rumstempererad när tillagningen skall börja. Förbered skålar för paneringen.
  2. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål. Knäck de 4 äggen i en skål, blanda ner hackad timjan och dijonsenapen i äggen. Riv parmesanosten fint och blanda den med ströbrödet i en skål.
  3. Banka ut filéerna vid behov. Lägg då plastfolie runt omkring filén och banka ut den. Lagom tjocklek är 1 cm.
  4. Panera köttet och stek på svag värme i smöret. Var noga med att inte ha för hög temperatur, osten kan lätt bränna vid.
  5. Låt filéerna rinna av på hushållspapper. Dekorera med en citronskiva.
  6. Servera gärna med en god sås och någon form av ugnsbakad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.