- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En god och smakrik variant på schnitzel.
Instruktioner
- Tag ut köttet i god tid så det är rumstempererad när tillagningen skall börja. Förbered skålar för paneringen.
- Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål. Knäck de 4 äggen i en skål, blanda ner hackad timjan och dijonsenapen i äggen. Riv parmesanosten fint och blanda den med ströbrödet i en skål.
- Banka ut filéerna vid behov. Lägg då plastfolie runt omkring filén och banka ut den. Lagom tjocklek är 1 cm.
- Panera köttet och stek på svag värme i smöret. Var noga med att inte ha för hög temperatur, osten kan lätt bränna vid.
- Låt filéerna rinna av på hushållspapper. Dekorera med en citronskiva.
- Servera gärna med en god sås och någon form av ugnsbakad potatis.
Publicerat den
7 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar