Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpanerat kycklingbröst

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

med potatis- och skogssvampstrudel och kapris- och sardellsås. Ingår i nyårsmenyn 2001, komponerad av Andreas Karlsson och Staffan Dahlgren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfilé från eventuella senor eller hinnor. Riv parmesanen fint. Kantskär formfranskan och riv eller mixa dem fint. Blanda ost och det rivna brödet och vänd kycklingen i blandningen. Salta och peppra. Stek försiktigt så att inte paneringen bränns men så att kycklingen får en gyllene färg. Stek klart filéerna i ugn, ca 15 minuter på 175 grader
  2. Potatisstrudel med skogssvamp: Skala och koka potatisen. Putsa svampen och skala och hacka schalottenlöken. Hacka persiljan och plocka timjanbladen. Stek lök, svamp och örter i en matsked av smöret, ställ åt sidan. Värm smör, mjölk och grädde.
  3. Pressa potatisen när den är färdigkokt. Rör ner gräddmjölken så att potatispurén får en lagom fast konsistens. Rör ner svamp- och lökhacket, och späd eventuellt lite till. Låt purén kallna. Smält smöret till penslingen.
  4. Pensla ett filoark i taget och placera en klick av potatispurén i arkets nedre del. Rulla ihop och vik in kanterna. Pensla med jämna mellanrum. Fäst genom att pensla en sista gång med smöret. Grädda slutligen rullarna i 5 minuter på 200 grader.
  5. Kapris och sardellsås: Skala och hacka löken. Hacka sardeller och kapris grovt men spara 1 msk kapris till serveringen. Fräs löken i olivoljan, utan att den tar färg. Tillsätt därefter sardeller och kapris och slå på hönsbuljongen. Koka i ca 10 minuter.
  6. Sila av och tillsätt därefter crème fraiche. Koka i ytterligare ett par minuter och smaka av med grädde, salt och peppar. Red eventuellt med maizena för att få lagom konsistens. Hacka persiljan och tillsätt den till strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.