Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpudding med kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här är ett gammal recept, av min svärfar från Turin, till alla parmesanälskare, jag tycker det passar nu i dessa svamptider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º
  2. Smält smör i en kastrull, utan att det tar färg. Lägg i mjölet under omrörning, inte för stark värme, tillsätt mjölken lite i sänder under fortsatt omrörning. Låt det koka upp, ta den från plattan, rör ner muskotnöt salt och den rivna parmesanosten. Rör om så att det blandas riktigt. Låt kallna.
  3. Häll i en äggula i taget i den kalla smeten under omrörning tills alla tre äggulorna är i. Rör lite till så att allt blandas väl. Nu blandar man i de ovispade äggvitorna, lite i taget så man får en ganska tjock smet. Smaka av.
  4. Olja in fyra portionsformar med olja. Fördela smeten i formarna. I en långpanna häller man i varmt vatten ca 2 cm. Sätt in i mitten på ugn till det kokar, sätt in formarna i det heta vattnet. Stäng av ugnen, stäng ugnsluckan och låt formarna gräddas på eftervärmen i ca 10-15 minuter, de skall ha en lätt skorpa på ovansidan. Ta ut formarna.
  5. Uder tiden: Värm olja i en stekpanna, dela vitlökarna i två och stek dem lätt. Lägg i den rensade svampen, rör hela tiden så det inte bränns. Låt den stekas i ca 10 minuter, salta och peppra.
  6. Med en liten vass kniv skär man runt formerna och vänd dem upp och ner på en tallrik. Garnera med svampen runt om, strö lite hackad persilja. Gott med ett gott bröd och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Annorlunda gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.