Nystekta abborrefiléer är en sann lyx! Tillsammans med en krämig risotto blir det här en riktig festrätt.
Instruktioner
- Börja med risotton.
- Skala räkorna. Skala och hacka löken. Lös upp buljongen i det varma vattnet. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt riset och låt fräsa med en liten stund under omrörning. Häll på vinet och låt det nästan koka in. Späd sedan med buljongen, lite i taget och låt koka in vartefter. Rör om regelbundet.
- Koka tills riset är krämigt, men fortfarande har en fast kärna, ca 20 minuter. Ta från värmen. Blanda i 2 msk smör, pepparrot, dill och räkor. Späd eventuellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.
- Blanda mjöl, ost och salt. Vispa upp ägget lätt.
Vänd fisken först i ägget och därefter i ostblandningen. Stek i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
- Servera filéerna med den krämiga risotton.
Publicerat den
11 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar