Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanstekt abborre med räkrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nystekta abborrefiléer är en sann lyx! Tillsammans med en krämig risotto blir det här en riktig festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med risotton.
  2. Skala räkorna. Skala och hacka löken. Lös upp buljongen i det varma vattnet. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt riset och låt fräsa med en liten stund under omrörning. Häll på vinet och låt det nästan koka in. Späd sedan med buljongen, lite i taget och låt koka in vartefter. Rör om regelbundet.
  3. Koka tills riset är krämigt, men fortfarande har en fast kärna, ca 20 minuter. Ta från värmen. Blanda i 2 msk smör, pepparrot, dill och räkor. Späd eventuellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.
  4. Blanda mjöl, ost och salt. Vispa upp ägget lätt. Vänd fisken först i ägget och därefter i ostblandningen. Stek i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
  5. Servera filéerna med den krämiga risotton.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.