- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Dessa småpizzor är perfekta som tilltugg i början på ett kalas men också mäkta goda att servera till en soppa.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
Häll på ljummet vatten och rör tills jästen löser upp sig.
- Blanda med salt och olja och arbeta in mjöl tills degen känns smidig och släpper bunken.
- Låt jäsa övertäckt 1-2 timmar (jästmängden kan dubbleras och jästiden halveras om man har bråttom).
- Sätt ugnen på 250°.
Kör ingredienserna till basilikaröran i mixer eller riv vitlöken fint och rör samman allt.
- Kavla ut degen till en några millimeter tjock platta.
Ta ett glas eller en kopp som är ca 6–7 cm i diameter, doppa kanterna i mjöl och ta ut rundlar i pizzadegen.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Bred på passerade tomater.
- Lägg på ungefär en tesked av basilikaröran och till sist en bit sardellfilé.
Grädda i 5–10 minuter.
Smaklig spis!
Publicerat den
20 november 2008
Skriv kommentar