Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Partypizzor

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa småpizzor är perfekta som tilltugg i början på ett kalas men också mäkta goda att servera till en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på ljummet vatten och rör tills jästen löser upp sig.
  2. Blanda med salt och olja och arbeta in mjöl tills degen känns smidig och släpper bunken.
  3. Låt jäsa övertäckt 1-2 timmar (jästmängden kan dubbleras och jästiden halveras om man har bråttom).
  4. Sätt ugnen på 250°. Kör ingredienserna till basilikaröran i mixer eller riv vitlöken fint och rör samman allt.
  5. Kavla ut degen till en några millimeter tjock platta. Ta ett glas eller en kopp som är ca 6–7 cm i diameter, doppa kanterna i mjöl och ta ut rundlar i pizzadegen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Bred på passerade tomater.
  7. Lägg på ungefär en tesked av basilikaröran och till sist en bit sardellfilé. Grädda i 5–10 minuter. Smaklig spis!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.