Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsens Latmansbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Alla kan baka. Enklaste brödet som du inte kan misslyckas med. Bara att röra ihop, jäsa och grädda i en stekpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen på 225 c
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, varken hett eller kallt. Häll 1/2 dl av vattnet över jästen, tillsätt sockret rör om tills jästen löst sig.
  3. Häll i resten av vattnet. Tillsätt salt, olja (olivolja ger fyllig smak, rapsolja gul fin färg samt nötsmak) och mjölet. Rör om tills allt är ordentligt blandat. Degen blir lös och kladdig.
  4. Smörj en stekpanna med handtag som tål ugnsvärme, eller en rund bakform. Lägg i degen och platta till den. Skär några snitt med en kniv och strö på lite mjöl. Jäs nu degen till ungefär dubbel storlek. Det tar ca 30 minuter.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen, ca 20 minuter. Tag ut brödet och pensla med vatten blandat med sirap, sätt in brödet och öppna ugnsluckan de sista 3 minuterna. Stjälp upp brödet på ett galler.
  6. Variation 1: Tillsätt 1/2 dl solrosfrön före mjölet. Då får du ett krasigt, gott bröd.
  7. Variation 2: Tillsätt 1/2 dl vetekli och minska ca 1/2 dl mjöl. Vetekli ger ett grövre och mer fiberrikt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.