Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Till påsken är det ett måste att ha pasha som efterrätt! (pasha uttalas med långt a i början och utan sje-ljud, alltså precis som det skrivs!)

Ingredienser

Instruktioner

Vispa smör och socker till skum. Tillsätt kvargen, ägget, kryddorna och grädden som vispats till skum. Häll kvargblandningen att rinna av t.ex. i ett kaffefilter i en sil. Stjälp upp pashan på serveringsfat följande dag. Garnera med frukt.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • tibu 2 april 2010

    Vet ej om man säljer kvarg i Sverige.. kesella finns ju men själv tycker jag att den har en annorlunda konsistens (kvarg är lite mer kornigt och "grovt" jämfört med kesella). Men pasha är jättegott annars! :) Ska göra det här en dag :>

  • velju 3 april 2010

    Kvark hittar du på Willys, lycka till! MVH V-M

  • ruokakerho 5 april 2010

    Det går utmärkt att utelämna smöret. Smakar alldeles utmärkt ändå. Möjligen måste man låta den rinna av lite längre.

  • escarboucle 7 april 2010

    Detta låter spännande, har aldrig hört talas om det innan! Det ska jag pröva nån dag...

  • mberlin 9 april 2010

    Äntligen ett bra recept! Förr hettade man upp sju liter filmjölk tills den skar sig och skilde sig från vasslan. Man kan också använda keso som passeras två gånger, men då är man inne på kladdandet igen.... Jag håller med om att man kan minska lite på smöret. Jag har bjudi min ryska väninna på Din pasha och den fick stort beröm!

  • fiskensvea 9 april 2010

    Roligt att det inte bara är jag som tycker om pashan! Speciellt roligt om en ryska berömt det! =) Smöret kan säkert minskas på, det brukar faktiskt börja kännas obehagligt fett uppe i gommen när man ätit den...

  • hilkkaanneli 6 december 2012

    Gjorde pasha efter receptet c två år sedan till påsk. Nu vill mina döttrar att jag skall ha det även till jul på efterättsbord.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.