Till påsken är det ett måste att ha pasha som efterrätt! (pasha uttalas med långt a i början och utan sje-ljud, alltså precis som det skrivs!)
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vet ej om man säljer kvarg i Sverige.. kesella finns ju men själv tycker jag att den har en annorlunda konsistens (kvarg är lite mer kornigt och "grovt" jämfört med kesella). Men pasha är jättegott annars! :) Ska göra det här en dag :>
Kvark hittar du på Willys, lycka till! MVH V-M
Det går utmärkt att utelämna smöret. Smakar alldeles utmärkt ändå. Möjligen måste man låta den rinna av lite längre.
Detta låter spännande, har aldrig hört talas om det innan! Det ska jag pröva nån dag...
Roligt att det inte bara är jag som tycker om pashan! Speciellt roligt om en ryska berömt det! =) Smöret kan säkert minskas på, det brukar faktiskt börja kännas obehagligt fett uppe i gommen när man ätit den...
Gjorde pasha efter receptet c två år sedan till påsk. Nu vill mina döttrar att jag skall ha det även till jul på efterättsbord.
Om möjligt köp den fetare lite gryniga kvargen av östeuropeisk typ. Det säljs t ex i mataffärer med polsk mat.