Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasjka - rysk påskdessert

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Färdig att äta 4-24 timmar efter tillredning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kesella har en slät konsistens. Keso måste mosas i en matberedare eller mixer eller tryckas genom nätsil för att bli slät.
  2. Hacka russin och mandel eller nötkärnor tillsammans, då fastnar inte russinen på kniven.
  3. Vispa grädden och blanda den med socker och vaniljsocker.
  4. Blanda den släta ostmassan med russin, mandel eller nötter, suckat och gulor. tillsätt grädden sist.
  5. Placera en kaffebryggtratt med pappersfilter (minst 1*4) över en liten skål. Ös över blandeningen i filtret. låt stå kallt att rinna av till nästa dag. Med en lätt tyngd ovanpå tar det bara ce 4 timmar.
  6. Stjälp upp pasjkan på ett fat och ta bort filtret.
  7. Garnera med frukt eller bär.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Snoops 3 april 2009

    Låter spännande. Ska höra med familjen om de vågar bryta traditionerna och prova något ryskt.

  • Oceanqueen 3 april 2009

    Åh jag blir glad nu, som barn gjorde min pappa alltid detta till påsk, han kom från Lettland. Men då fanns inte Kesella, utan han höll på i dagar med mjölk som stod med filter, och det var en enorm procedur. Jag ska nu prova detta, betydligt enklare recept.

  • ernsth 3 april 2009

    Detta väcker minnen från barndomen, då mina farföräldrar kom från ryssland. Kommer ihåg vilket jobb det var när filmjölken först kokades och sedan hängdes i gasväv för att droppa av och bli vassle som var grunden till det hela. Sedan kläddes en blomkruka innvändigt med gasväv och den färdiga massan pressades ner i den. När den sedan serverades dekorerades den med russin och skållade mandlar. Glad Påsk önskar Ernsth

  • kerstinlisbeth 8 april 2009

    Hej! Just idag har jag satt in ett recept, litet annorlunda än det jag hittar här. Jag har ätit den här efterrätten en gång, den är mycket god, innehåller massor med kalorier, tur att den bara äts till påsk. Glad Påsk, det är ju nu denna vecka hälsar kerstinlisbeth

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.