Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Serveras lämpligen till kaffe med vetebröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Rör i florsockret. Blanda kesella, vispgrädde och gräddfil. Rör sedan ihop alla övriga ingredienser. Rör tills massan känns så slät som möjligt. Ta en silduk/ren tygbit, placera den i en behållare med hål i bottnen, t ex en större blomkruka. Häll massan i duken och vrid samman tyget på toppen. Lägg en tyngd över. Ställ hela formen i ett fat/bunke där den kan rinna av. Låt stå i 2-3 dygn efter smak. Smaken blir syrligare efter längre tid.

Kommentarer (1)

  • Mia_80 23 oktober 2012

    Du menar säkert "pasha". Ordet paska betyder skit på finska :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.