Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskäggstårta

 
Skriv ut

60 min Det går att förbereda delar av tårtan och ställa i frysen. Lägg på vispgrädde, marsipan och spritsa på mönster ca 30 min innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna.
  2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp på ett bakplåtspapper. Dra bort det översta papperet. Låt kallna.
  3. Skär ut två äggformade rundlar. Använd glasslocket som mall. Skär den ena bottnen ca 2 cm större än locket och den andra ca 3 cm större.
  4. Lägg den mindre kakan på ett fat och fördela glassen ovanpå. Lägg på den större kakbiten. Forma tårtan till ett ägg. Ställ tårtan i frysen. Hit kan den förberedas.
  5. Färga marsipanen med hushållsfärg. Kavla ut marsipanen mellan två ark plastfolie. Blanda florsocker med äggvita och ättiksprit. Rör till en jämn kristyr. Fyll kristyren i en liten strut av bakplåtspapper och klipp ett litet hål. Vispa grädden och smaksätt med punschen.
  6. Bred grädde runt om och ovanpå tårtan. Täck med marsipan. Spritsa kristyren på tårtan. Tårtan kan stå ca 30 min i kylskåpet innan den ska serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.