Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskbakelse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gör en klassisk rulltårta med fräsch fyllning av äppelmos. Skär den sedan i bitar och lägg en klick grädde med en solgul aprikoshalva på toppen. Skapelsen ser ut som ett stekt ägg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det med vattnet i smeten. Bre ut smeten jämn i långpannan och grädda den genast i mitten av ugnen i 7 minuter.
  3. Strö socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Bre på äppelmos och rulla ihop från kortsidan.
  4. Skär rulltårtan i 10 skivor. Vispa grädden. Lägg grädde och en aprikoshalva på varje skiva.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emilia66 7 april 2009

    Tackar för detta enkla goda recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.