Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskbakelse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

...dofta florsocker över och servera direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita åtta cirklar, 12 cm i diameter, på bakplåtspapper. Klä ett eller flera rör, t ex papprullar från hushållspapper, med folie.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Tillsätt därefter strö- och vaniljsocker under fortsatt vispning. Vispa ner äggulorna. Blanda samman vete- och potatismjöl samt bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Fördela smeten i cirklarna och strö på mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka åtta minuter, varmluft inte lämpligt.
  5. Lossa kakorna från papperet direkt och lägg dem över de folieklädda rullarna. Låt svalna på rullen.
  6. Vispa grädden med gelé- och vaniljsocker till fast skum.
  7. Skär persikorna i klyftor.
  8. Spritsa/klicka grädde i kakorna och lägg därefter på persikorna. Dofta florsocker över och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.