Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskbakelser

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Med härlig smak. Ej söt. Jag använder barnmatspuren (desserten) som fyllning. Bjöd förskolebarnen ett år på detta och det blev succe´. Satte då givetvis en marsipan kyckling på också.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i smeten. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Bred på aprikosmoset och rulla ihop från kortsidan. Skär rulltårtan i 10-12 skivor. Vispa grädden. Lägg grädde och skär snygga aprikossnitt och lägg några stycken på varje skiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.