Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskefterrätt

Påsken är en högtid som förknippas med ägg, pastelliga färger och vårblomster. Varför inte spinna vidare på detta när du ska komponera din påskefterrätt? Uppfriskande smaker som citrus och bär är ett uppskattat inslag, men också fylliga chokladbakverk som toppas med påskgodis, får kanske framförallt den yngre publiken att jubla. Prova också att skoja till det lite med en påskefterrätt med persika och grädde, som blir förvillande likt ett knäckt ägg. Ska du göra en tjusig tårta, varför inte garnera den med ätbara blommor för att imponera på gästerna. Matklubben har samlat alla typer av recept som kan tänkas passa som en festlig avslutning på påskmiddagen. Hur låter till exempel en påskefterrätt med lemon curd?


Vispar äggvitan styvt, och tillsätt sockret i omgångar. tillsätt kakao och vispar smeten jämn. Bör inte sparas för länge, max några timmar. Häll upp i fina skålar på fot och dekorera med skivad ba...

30 min
4

Vispa smör och socker till skum. Tillsätt kvargen, ägget, kryddorna och grädden som vispats till skum. Häll kvargblandningen att rinna av t.ex. i ett kaffefilter i en sil. Stjälp upp pashan på serveri...

30 min
10-12
6

Vispa smör och socker. Tillsätt kvarken och alla övriga ingredienser utom vispgrädde. Vispa grädden och tillsätt i kvargblandningen. Häll blandningen i ett kaffefilter med filterpåse. Ställ pashan i k...

6

1.- Tvätta apelsinen noga och riv skalet. 2.- I en kastrull, häll på vatten, smör, salt och apelsinskalet och få den att koka (det brukar ta ca 5 minuter). 3.- Sätt mjölet tillsammans med bakpul...

45 min
30

Hetta upp smöret. Vispa grädden och sockret till hårt skum. Blanda ned kvarken, äggen och alla kryddor omsorgsfullt i det heta smöret. Till sist rör man ned den vispade grädden. Häll blandningen i...

10-12
1

Vispa gulorna med sockret riktigt pösigt.Tillsätt likören.Vispa grädden och vänd varsamt ned den i äggsmeten.Slå massan i en aluminiumform och frys den under minst 5 timmar eller över natten.Tag fram...

4

Låt persikorna rinna av, tärna dem. Vispa vaniljsåsen till skum. Riv mandelmassan. Blanda citronsaften, socker, vaniljsockret, mandelmassan, frukten och den vispade vaniljsåsen i kvargen.Häll över...

4

Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned mandeln blandad med sockret. Häll smeten i en väl smord och mjölad rund form med löstagbar botten ca 22 cm och grädda i 175 grader varm ugn i ca 20 -...

6-8

Blanda vatten, öl, såskulör om så önskas för en mörkare färg, salt och apelsinskal. Mät upp 2 dl av vätskan i en skål och vispa ner 1 dl av mjölet. Strö 1/3 dl mjöl över ytan. Täck bunken med plas...

6 h
4

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Riv skalet från limefrukterna Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukterna. Gör så här: Häl...

4
35

Smula ned digestivekexen i botten av en pajform. Sjud 1 burk kondenserad mjölk i vattenbad 30 min, häll sedan den varma mjölken över kexen i formen. Detta kan med fördel stå över natten. Vispa...

45 min
4
11

Skeda upp youghurten i en efterrättsskål. Blanda försiktigt ner blåbären t.ex. med teskedar med långt skaft. Pudra över vaniljsockret. Smula pepparkakorna över blåbärsyoughurten vid serveringstillfäl...

2 h
1
3

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösockret. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Sätt ca 1.5-2 cm tjocka skivor av vaniljglass ovanpå. De frusn...

15 min
8
2

Häll i en bunke alla ingredienser förutom pumakörnorna. Mixa ihop med stavmixer till en slät kräm. Häll i två skålar ch strö lite pumpafrön. Det går bra även med rostade mandelflarn. Njut!...

5 min
2
1

Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln och rör snabbt ihop smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (ca...


Skala och kärna ur de fyra (gärna övermogna) äpplena. Skär dem i tunna skivor och bred ut i en pajform. Slå bort spadet ur burken och skär persikorna i fina klyftor och bred dem över äpplena. Ta...

45 min
4

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjöl...

1 h 30 min
10-12

Smält smöret. Skiva kavringen.Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret.Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten ca 10...

30 min
10-12
2

Skär upp pannkaksresterna i ca 10 gånger 10 cm. Häll chokladsås och grädde på. (Om man vill kan man använda glass också.) Klart!...

5 min
1

Smält hälften av chokladen med vatten i en kastrull. Hacka resten med en vass kniv. Rör ihop mascarponen med hacket, kakao, vaniljsocker, honung och citronjuice. Servera röran i ett rån eller läg...

20 min
4

Vispa vitorna hårt, blanda mald mandel med sockret och vänd ner i vitorna. (Lite svårt för det är mycket mandel, men det blir gott). Smöra och mjöla en form med avtagbar botten. Bred ut smeten dä...

40 min
6-8
2

Tårtbotten: Bröa en rund sockerkaksform med löstagbara kant. Ställ in ugnen på 175 gr botten ska gräddas långt ner i ugn ca 35 min. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål tag en...

10

Blanda kesella och Fun light..Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner i kesellablandningen. Häll upp i dessertglas och servera....

10 min
4
2

Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200°. Smält matfett och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och va...

15-20
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.