Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskens lammstek

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En hel välstekt lammstek doftande av vitlök och rosmarin är ståtligt att ställa fram på bordet. Skär upp den vid serveringen. Lammkött ska serveras het, gärna med en god och krämig potatisgratäng eller Hasselbackspotatis med sås av lammsky...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in steken med salt, peppar, vitlök och lägg på galler över långpanna, strö på örterna. Sätt i termometer.
  3. Droppa över margarin. Lägg grönsakerna i pannan. Stek strax under mitten 30 min.
  4. Slå buljongen i pannan, stek till ca 70 grader. Sila och skumma skyn.
  5. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med sky och grädde. Koka 5 min, smaka av med kryddor och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.