- Serverar: 30 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fint och gott påskgodis. Gör ägg av marsipan och doppa i choklad och toppa med ingredienser efter egen smak.
Instruktioner
- Om du inte har marsipan, ta då och riv ca 200 g mandelmassa på ett rivjärn och blanda med 1 dl florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev ½ msk vatten för att det ska bli en bra "deg".
- Färga marsipanen med gul hushållsfärg. Det räcker med några droppar, använd inte för mycket.
- Ta små degkluttar och forma till ägg.
- Smält chokladen och blanda med oljan till en slät smet.
- Doppa marsipanäggen i choklad och strö ev. över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak. Lägg på smörpapper tills chokladen stelnat.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar