Världens gulligaste påskharar bakar du här :-)
Du kan även forma degen till en enda stora hare som skivas vid serveringen, eller om man så vill, till runda, släta bullar.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Smula jästen i en skål.
- Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt.
- Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet.
Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.
- Täck med bakduk och låt jäsa i 20-30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp.
- Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben.
- Sätt samman delarna till harar på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla hararna med uppvispat ägg. Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos.
- Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna på galler under duk.
Dofta florsocker över hararna vid serveringen.
Publicerat den
23 mars 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
så synd,vi har ätit upp varenda en-men de var jätte jättegoda!en 5!