Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskharar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Världens gulligaste påskharar bakar du här :-) Du kan även forma degen till en enda stora hare som skivas vid serveringen, eller om man så vill, till runda, släta bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smula jästen i en skål.
  3. Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt.
  4. Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.
  5. Täck med bakduk och låt jäsa i 20-30 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp.
  7. Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben.
  8. Sätt samman delarna till harar på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Pensla hararna med uppvispat ägg. Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos.
  10. Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över hararna vid serveringen.

Kommentarer (1)

  • olretass 17 april 2012

    så synd,vi har ätit upp varenda en-men de var jätte jättegoda!en 5!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.