Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskhattar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Väldigt söta små godsaker som är en liten extra färg klick till påsken. De här kakorna passar perfekt som påskpresent!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt. Rör i ägg och arbeta in mjöl, bakpulver, vaniljsocker, apelsinskal och en del av apelsinsaften så det blir en smidig deg. Ställ degen i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen till 5 mm tjock på lätt mjölat bakbord. Ta ut 30 kakor, 8 cm i diameter, med kakmått. Lägg ut kakorna glest på bakplåtar och grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på plåtarna och lägg sedan över på ett galler för att svalna helt.
  3. Nyp av små bitar från sockerpastan och kavla ut 3 mm tjokt på florsockerpudrat bakbord. skär ut mycket små blomor och tryck in en färgad kula i mitten. Färga återstående sockerpasta i önskad nyans och kavla ut den 3 mm tjock. Skär ut 30 rundlar, 8 cm i diameter. (om du vill göra det extra fint kan du skära till kanterna av rundlarna så de blir lite vågiga.
  4. Värm resten av apelsinsaften och blanda 2 msk av den med kokos och florsocker till en tjock smet. Lägg en tesked i mitten på varje kaka. Lägg på rundlarna av den färgade sockerpastan och tryck till kanterna så det ser ut som en hatt.
  5. Garnera med godissnören och blommor som fästs med lite glasyr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.