Väldigt söta små godsaker som är en liten extra färg klick till påsken. De här kakorna passar perfekt som påskpresent!
Instruktioner
- Rör smör och socker pösigt. Rör i ägg och arbeta in mjöl, bakpulver, vaniljsocker, apelsinskal och en del av apelsinsaften så det blir en smidig deg. Ställ degen i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen till 5 mm tjock på lätt mjölat bakbord. Ta ut 30 kakor, 8 cm i diameter, med kakmått. Lägg ut kakorna glest på bakplåtar och grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på plåtarna och lägg sedan över på ett galler för att svalna helt.
- Nyp av små bitar från sockerpastan och kavla ut 3 mm tjokt på florsockerpudrat bakbord. skär ut mycket små blomor och tryck in en färgad kula i mitten. Färga återstående sockerpasta i önskad nyans och kavla ut den 3 mm tjock. Skär ut 30 rundlar, 8 cm i diameter. (om du vill göra det extra fint kan du skära till kanterna av rundlarna så de blir lite vågiga.
- Värm resten av apelsinsaften och blanda 2 msk av den med kokos och florsocker till en tjock smet. Lägg en tesked i mitten på varje kaka. Lägg på rundlarna av den färgade sockerpastan och tryck till kanterna så det ser ut som en hatt.
- Garnera med godissnören och blommor som fästs med lite glasyr.
Publicerat den
15 juni 2012
Skriv kommentar