- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegoda och pasar inte bara till påsk.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader. Smöra eller placera pappersformar i 10 av fördjupningarna på en muffinsplåt med 12 fördjupningar.
Gör muffinsen genom att blanda samman mjöl, bikarbonat och socker i en stor skål. Blanda i en annan skål samman smält smör, yoghurt, citronskal och -saft samt ägg. Tillsätt sedan blandnigen till de torra ingredienserna och rör lätt tills allt pricis blandats.
- Fördela smeten jämnt i den förbreda plåten. Grädda i cirka 15 min eller tills muffinsen rest sig och blivit gyllenegula.
- Gör limelagen medan muffinsen gräddas. Värm försiktigt upp limeskal, limesaft och socker i en litten kastrull tills sockret löst sig. Ta bort från värmen och låt svalna i cirka 5 min, häll sedan lagen genom en finmaskig sil (t ex en tesil) ner i en kanna. Ringla lite varm lag över de färdiggräddade, varma muffinsen. Låt svalna helt i plåten.
- Gör glasyren genom att sikta ner florsocker i en skål. Värm försiktig upp smöret och citronsaften i en liten kastrull tills smöret smält. Häll smörblandnigen över florsockret och rör tills glasyren blivit slät och glansig.
- Tillsätt cirka 3-4 droppar gul hushållsfärg till glasyren. Rör tills allt blandats och bre sedan ljusgul glasyr på muffinsarna. Granera varje muffins med tre godis ägg. Låt glassyren stelna före servering.
Publicerat den
10 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar