Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskmuffins

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda och pasar inte bara till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader. Smöra eller placera pappersformar i 10 av fördjupningarna på en muffinsplåt med 12 fördjupningar. Gör muffinsen genom att blanda samman mjöl, bikarbonat och socker i en stor skål. Blanda i en annan skål samman smält smör, yoghurt, citronskal och -saft samt ägg. Tillsätt sedan blandnigen till de torra ingredienserna och rör lätt tills allt pricis blandats.
  2. Fördela smeten jämnt i den förbreda plåten. Grädda i cirka 15 min eller tills muffinsen rest sig och blivit gyllenegula.
  3. Gör limelagen medan muffinsen gräddas. Värm försiktigt upp limeskal, limesaft och socker i en litten kastrull tills sockret löst sig. Ta bort från värmen och låt svalna i cirka 5 min, häll sedan lagen genom en finmaskig sil (t ex en tesil) ner i en kanna. Ringla lite varm lag över de färdiggräddade, varma muffinsen. Låt svalna helt i plåten.
  4. Gör glasyren genom att sikta ner florsocker i en skål. Värm försiktig upp smöret och citronsaften i en liten kastrull tills smöret smält. Häll smörblandnigen över florsockret och rör tills glasyren blivit slät och glansig.
  5. Tillsätt cirka 3-4 droppar gul hushållsfärg till glasyren. Rör tills allt blandats och bre sedan ljusgul glasyr på muffinsarna. Granera varje muffins med tre godis ägg. Låt glassyren stelna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.