Roliga och goda muffins till påsk!
Instruktioner
- 1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt bli varmt, men koka inte.
- 2. Vispa upp socker och ägg lätt. Blanda samman bakpulver, vaniljsocker, potatismjöl och vetemjöl och rör ner i smeten växelvis med mjölkblandningen.
- 3. Häll upp i pappersformar eller i muffinsplåt och grädda påskmuffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter. Låt svalna.
- 4. Skär ett lock av muffinsen och dela detta i två bitar.
- 5. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
- 6. Blanda kaffegrädde, ägg och florsocker i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma krämen. Tillsätt citronsaft och –skal.
- 7. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i den avsvalnade krämen. Lägg fromage med hjälp av skedar på muffinsen. Stick i de delade muffinslocken som vingar.
- 8. Blanda flor med choklad- och jordgubbsmak med lite vatten och garnera ögon och näbb på kakorna. Ställ i kylskåp till servering.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar